Knakworstjes
Lekker als tussendoortje of bij lunch!

Ingrediënten

1 blik cocktailworstjes a 400 gr
5 a 6 vellen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
1 eetl mosterd
 

Bereiding

Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Cocktailworstjes opgerold in dunne reepjes bladerdeeg.

Snijd van een plakje bladerdeeg ca 8-10 dunne reepjes. Rol de cocktailworstjes een voor een in een reepje bladerdeeg en druk goed vast.

 

Cocktailworstjes in een bladerdeeg jasje.

Snijd een plak bladerdeeg een keer horizontaal en een keet verticaal door zodat je 4 kleine vierkantjes hebt. Smeer een beetje mosterd in het midden hiervan en rol er een worstje diagonaal in.
 
Strijk de bladerdeeghapjes aan de bovenkant in met het ei. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over.
Zet ca 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
 
 
 
 

gevulde eieren (kuikentjes)

Ingrediënten

 • 6 eieren
 • wortel
 • zwarte olijven
 • mayonaise
 • (geiten)yoghurt
 • Dijon mosterd
 • Tabasco
 • citroen(sap)
 • kerriepoeder
 • (witte) peper en zout
 • sla

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een pan. Zodra het kookt leg je de eieren voorzichtig in de pan en laat je ze 10 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren 'schrikken' onder de koude kraan. Laat ze even afkoelen en verwijder dan voorzichtig de eierschalen. Op ongeveer tweederde van het ei snijd je de kop eraf. Neem een scherp mes, zodat het ei heel blijft. Met een klein lepeltje lepel je de eidooiers eruit. De eidooiers doe je in een kom.

Piep, piep, gevulde eitjes!

Voeg ongeveer een eetlepel (goede) mayonaise toe, een scheutje (geiten)yoghurt en een kleine theelepel mosterd. Doe er wat druppels citroensap en twee of drie druppels Tabasco bij. Met een vork prak je alles door elkaar. Het is de bedoeling dat de substantie stevig is, maar ook smeuïg. Vind je het niet smeuïg genoeg, voeg dan nog een klein beetje yoghurt toe. Breng het mengsel op smaak met kerriepoeder, witte peper en zout. Als je een speciale spuitzak hebt gebruik je die, anders kun je een stevig plastic zakje als spuitzak gebruiken. Vul de spuitzak met het eiermengsel. Knip bij een plastic zak het hoekje eraf. Garneer een bord met wat blaadjes sla en zet het onderste deel van de eieren erop. Vul ze met het eiermengsel en zet dan de 'hoedjes' erop. Van stukjes wortel maak je de bekjes en van zwarte olijven de oogjes. Het is even een gepriegel, maar als het klaar is heb je ook echt iets leuks! Extra peterselie en bieslook erbij is altijd lekker.

De eieren vallen gemakkelijk om, voor het maken van de foto heb ik daarom stukjes wortel achter de eitjes gelegd. Je kunt ook de onderkant afsnijden, of ze bijvoorbeeld op een 'slaatje' zetten. In een eierdopje kan ook!